Autumn woods exploration

Basis bushcraft en trektocht
Locatie: Sunne, Zweden, 17 t/m 22 oktober 2022

In het najaar geeft de natuur haar laatste vruchten en maakt zich klaar voor de winter. In het Zweedse Värmland kleuren in het bos de bladeren rood en geel. Op de grond groeien bessen en paddenstoelen. Dit is een mooie tijd om er op uit te trekken en te leren wat de natuur ons te bieden heeft.

Deze cursus is opgezet met de bedoeling om basis vaardigheden te leren. De basis vaardigheden zoals vuur maken zijn echt van levensbelang in de natuur. Basis klinkt als “simpel” maar de basis vaardigheden goed leren kost tijd en praktijk ervaring. Daarom gaan we als onderdeel van deze cursus ook een mooie trektocht maken.

De eerste drie dagen gaan we vaardigheden leren in een basiskamp, in het bos staat een tipi waar we samen kunnen leven rondom een vuurplaats zoals mensen al duizenden jaren doen. Samen koken en het vuur onderhouden.  Als je wilt is er ook ruimte om je eigen tent of tarp op te zetten.

We gaan in het basiskamp een aantal vaardigheden leren: verschillende methoden van vuur maken, onder andere de vuurboog en de vuurslag en firesteel, verschillende tondels, brandhout selecteren, het werken met een mes en zaag, het maken van vishaken van bot, het maken van vallen en touw maken van natuurlijke materialen. Ook gaan we water zuiveren, koken op vuur en gaan we vlees conserveren in de rook van een vuur.

Hierna gaan we drie dagen een trektocht maken. Onderweg ga je veel leren over wat er aan voedsel te vinden is. We gaan overnachten bij meertjes, daar gaan we een kamp opzetten en een vuurplaats aanleggen voor de nacht. Daar gaan we onder andere vissen, bessen en paddenstoelen plukken en samen koken.

Dus je gaat niet alleen vaardigheden leren maar deze worden ook in praktijk gebracht, dit is de beste manier om dingen echt goed te leren.

Kosten: €650,-. Dit is inclusief eten, drinken en overnachten (6 dagen, 5 nachten).

Om je op te geven stuur je een mail naar info@stone-axe.nl of gebruik het contactformulier.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.